Wat is er?

      Geen reacties op Wat is er?

Een imposante man, groot postuur, grijze haren die warrig alle kanten op staan. Opgenomen met een epileptisch insult. In mijn dienst heeft hij weer wat schokkende bewegingen in zijn rechterbeen. Ik bel de arts om even te overleggen. Hij heeft het rustig en komt meteen even kijken. “Ik geef hem wel wat via het infuus om een aanval te voorkomen” zegt hij. De arts gaat naar dhr. en geeft hem de benodigde medicatie. Hij spreekt de man aan, maar hij reageert niet. Na een paar fikse pijnprikkels geeft hij nog steeds geen sjoege. De arts wenkt mij en kijkt wat benauwd. Misschien is de dosis wat te veel geweest? Ik loop naar het bed en breng mijn mond naar het oor van dhr. “Meneer, wilt u uw ogen even open doen?” Luid en duidelijk spreek ik de woorden uit. “He, wat kind? Wat is er?” We moeten allebei lachen en lopen naar de teampost. “Je moet ‘m ook niet zo knijpen,” zeg ik met een knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *