Liefde voor 2020

      4 Reacties op Liefde voor 2020

En dan is het opeens januari 2020. En al heb ik niets met al die georganiseerde feestdagen, denk ik niet dat de geboortedag van Jezus in December was, is de oorsprong van de invoering van Oud en Nieuw voor velen discutabel, het zou teveel gebaseerd zijn op heidense rituelen, toch denk ik na met deze dagen. Hoe was mijn afgelopen jaar, wat heeft 2020 in het verschiet en waar gaat het nou echt om in het leven? En dan zit je zomaar op oudejaarsavond met mensen waar je van houdt in een jacuzzi met een drankje. En dan wordt je geraakt als je zwager een situatie in de familie aanhaalt die niet echt ware liefde heeft uitgestraald. En dat hij zegt dat zijn simpele eenvoudige geloof daardoor aan het wankelen is gebracht. Echt, dat raakt me. Wat kan oordeel en liefdeloosheid een hoop aanrichten. Ik ben niet zo van de goede voornemens maar één ding neem ik me voor: ik wil alleen nog maar in LIEFDE wandelen, en niet alleen in 2020, maar voor de rest van mijn leven. Alles wat niet als basis LIEFDE heeft wil ik negeren, loslaten, wegdoen. Ik wil leren van mensen die ook die LIEFDE kennen. Echte, onvoorwaardelijke LIEFDE, ook als die ander een hele andere bron heeft als waar ik mijn liefde uit put, ook als die ander totaal anders denkt. Van elkaar leren, of je nu kerst, pasen en pinksteren viert, of je je wel of niet houdt aan joodse feestdagen, of dat je helemaal niet gelooft, of twijfelt of wél denkt dat je de waarheid kent. LIEFDE is het sleutelwoord. En dan de echte, de onvoorwaardelijke, de ander uitnemender achten dan jezelf LIEFDE. En ik weet in mijn diepste zijn wat de WAARHEID is, die voel je, die herken je en die zie je in de ogen van de ander. Ongeacht zijn afkomst, zijn geloof, zijn religie, zijn kennis of rijkdom. En dan krijg je mooie ontmoetingen! Dan wordt de ware LIEFDE zichtbaar en zal zich tonen aan de ander en aan je zelf! En die LIEFDE zal ons zelf wel leren wat we weg moeten doen uit ons leven of wat we juist toe moeten voegen. Dan zal helder zijn voor ons persoonlijk welke weg we mogen gaan.

4 thoughts on “Liefde voor 2020

 1. Karel

  dank je Erika voor je bezoek en lieve woorden
  ja dat was een zeer mooi uitje , ik hoop dat de filmpjes en foto’s het wat aardig in beeld bracht , ik zijnde een beginnend fotograaf 🙂

  hier lees ik over liefde en geloof
  ik heb de natuur lief
  en geloof in wat ik zie
  de verhaaltjes uit het boek dat bijbel of anders heet
  is aan mij niet besteed
  al die z.g feestdagen gaan aan mij voorbij

  fijn weekend groet

  Reply
  1. Erika Post author

   Dank je wel Karel! Ja dat is te zien aan je foto’s dat je liefde hebt voor de natuur. Mooi he! En al zijn er verschillen in geloof, er zijn altijd raakvlakken met mensen, en wat jou betreft dus de natuur, die ik ook intens liefheb. Ik wens je een prachtig 2020 met veel liefde en gezondheid

   Reply
 2. Helma

  Hoi Erika,
  ik geloof ook in de liefde en alles wat je samen doet of eigenlijk meer wat je met andere mensen beleefd kan ik liefde. Als iedereen ook een beetje meer “lief” voor elkaar zou zijn in deze wereld dan zouden we een vredig en veilige leef wereld hebben.
  ik wens jou ook heel veel moois en liefde en warmte in dit nieuwe jaar.

  Groetjes, helma

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *