Gezondheid

      5 Reacties op Gezondheid

Twee jaar geleden is er bij mij essentiële hypertensie geconstateerd. De arts schreef amlodipine voor. Heel graag wilde ik eerst kijken of ik op andere manieren de bloeddruk naar beneden kon krijgen. De internist gaf hiervoor accoord.

Daarna heb ik veel gelezen over hoe je op een natuurlijke manier je bloeddruk kan verlagen. Van alles uitgeprobeerd: bietensap, gedroogde abrikozen enz. Inmiddels heb ik voor mij gevonden wat werkt. Dagelijks gebruik ik een rollerblend met olie van Doterra. Daarin zit Ylangylang, Marjoram en Citroen. Drie keer per dag smeer ik de olie op mijn polsen en hartstreek. Daarnaast ben ik (bijna) volledig plantaardig en suikervrij gaan eten.

Afgelopen week was weer de jaarlijkse bloeddruk meetweek. En zojuist had ik de huisarts aan de telefoon die mijn lijstje heeft geanalyseerd. Mijn bloeddruk is nu volkomen netjes. “Tot over een jaar!”

Naast dat mijn bloeddruk nu normaal is kan ik ook zeggen dat mijn huid er veel beter uit ziet. Regelmatig had ik last van uitslag of puisten als ik teveel zoetigheden at. Nu eet ik eigenlijk nooit meer bewerkte producten en maak heel veel zelf. Dat is best veel werk maar het resultaat is er dan ook naar! Dus ik ben super gemotiveerd om zo door te gaan met gezond leven.

Ook voel ik mij fitter ondanks dat er best een hoop om mij heen gebeurt wat energie vraagt. Ook de studie vergt veel maar toch kan ik ook nog genoeg ontspannen. Daar ben ik heel dankbaar voor al is het soms echt zoeken naar de juiste balans. Maar dan maak ik weer bewust bepaalde keuzes zodat ik mij zelf niet voorbij loop. Dankbaar voor mijn gezondheid, dankbaar voor alles wat ik elke dag weer leer. Dankbaar voor het leven met mijn geliefden om mij heen. Dankbaar voor de kracht, liefde en energie van Yeshua wat mijn leven een extra dimensie geeft.

5 thoughts on “Gezondheid

 1. Mrs. T.

  Wat stoer dat je zelf op zoek gegaan bent en niet automatisch voor medicijnen gekozen hebt. En hoe fijn dat je dan ook nog iets gevonden hebt dat werkt.

  Reply
 2. Aritha

  Heel fijn dat het zo gegaan is.

  Mijn man heeft er ook voor gekozen om niet gelijk medicijnen te nemen.
  Hij sport veel in de buitenlucht. En we hebben een aantal dingen geminderd waar veel zout in zat. (qua eten)
  Het gaat nu gelukkig weer goed.
  Maar (werk)stress blijft een puntje

  Reply
  1. Erika Post author

   Fijn dat het bij je man ook onder controle is. Ja zout is ook niet goed ivm hoge bloeddruk maar ook (geraffineerde) suikers. Dat heeft mij denk ik ook geholpen.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *