Eerste blogje van het jaar

      8 Reacties op Eerste blogje van het jaar

Het is al weer een poos geleden dat ik een blogje schreef. Soms gebeurt dat. Dan vliegen de dagen voorbij voordat je het in de gaten hebt. De feestdagen zijn achter de rug, we kruipen net uit een paar weken griep. We zitten nog een beetje vast in het staartje van de griep, nog wat snotteren en hoesten, zoon van 18 nog niet fit, maar het is weer op zijn retour gelukkig. Ik zie uit naar het voorjaar. Weer lekker lange wandelingen maken en wildplukken. Blaadjes en bloemetjes verzamelen en die verwerken in salades, in soepen of in olie waarmee ik dan weer crèmes of zalfjes maak. Nu al zin in! Maar we moeten nog even wachten. En wachten duurt soms lang.

Tijdens de feestdagen gaf ik mijn lieve collega’s een kaartje met een wens erop. Er is vaak veel negativiteit over of rondom de zorg. Iedereen vind altijd wel iets ergens van en begrijp me goed! Dat mag ook, net als ik er ook wat van vind maar ik voel soms dat die negativiteit een spiraal is waarin je zo meegenomen kan worden. Graag breng ik wat positiviteit in mijn werk, in mijn leven, in mijn omgeving. Vandaar dat ik een gedichtje maakte en een kaartje. Dit stond er op:

Geven
Vanuit het diepst
Van ons zijn
Kwetsbaar
Tegelijk
Machtig mooi
En krachtig 
Ontmoet
De mens
Breekbaar
Toevertrouwd 
Aan onze zorg
Kleine vlam
Van hoop
Van verwachting
Niet voorbijgaan
Aan de angst
Aan onzekerheid
Vreugde delen
Liefde zaaien
Dankbaarheid 
Oogsten
Opnieuw
Een heel jaar lang…

8 thoughts on “Eerste blogje van het jaar

 1. Aritha

  Heel mooi, dat gedicht. Niet alleen in jouw situatie/beroep maar ook in die van anderen. Dank je wel. Is het staartje van de griep helemaal weg? De lente komt echt wel hoor.

  Reply
 2. Johannes

  Ach Erika, wat is er mooier om met je goeie en minder goeie kantjes te mogen zorgen voor de andere met zijn goeie en minder goeie kantjes…
  We zijn als mens niet perfect, alleen beseffen we het soms wat te laat…
  Heel mooi gedicht, ik voel er mij ook door aangesproken.
  En ik kijk ook uit naar de lente…

  Reply
 3. Tine de Jong

  Wat fijn om weer wat van je te mogen lezen en dan gelijk ook een mooi gedicht erbij. Inderdaad de dagen gaan erg snel en ook de griep was bij mij even op visite gekomen. Ik kijk ook uit naar de Lente want dit seizoen geeft nieuwe ontmoetingen met de kleuren.. Beterschap met het hoesten en proesten en tot een andermaal op je blog met een mooi gedicht of een verhaal. Groetjes Tine

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *