Vriendinnendag

      5 Reacties op Vriendinnendag

Eén keer in de maand gaan we wat leuks doen met vriendinnen. Vorige week dinsdag was het weer zover. De meiden kwamen naar Dodewaard en in mijn auto reden we naar Kleve. Omdat je daar de wodka goedkoop kunt krijgen die wij gebruiken om tinctuur te maken is het voor ons voordelig om daar af en toe heen te gaan. Naast dat het ook nog eens heel gezellig is kan je in de duitse supermarkten veel meer vegetarische en veganistische artikelen vinden. Dat is dus dubbel feest.

 

Eerst deden we samen een bakje koffie/thee en aten een broodje met soep. Ik was vanmorgen al heel vroeg wakker omdat onze Jelle en zijn vriendin opgehaald moest worden in Arnhem na een uitje naar Parijs. De wekker ging om 3:30 en ik was vast van plan om daarna weer mijn bed in te duiken, maar toen we om 5:30 weer thuis waren dacht ik: ach, zo heb je nog wat aan je dag. Dus stond er om een uur of 7:00 al een lekkere pan soep te pruttelen. Mjammie!

De rit verliep voorspoedig, nou ja, oké, één keer fout gereden, maar dat was het dan ook:) Het was niet heel druk. Wat een keuzes zijn er daar in de supermarkt (Edeka) Niet 5 soorten chilisaus, nee 55 soorten! Ik ken een paar mensen die behoorlijk keuzestress zouden krijgen bij het zien van dat grote aanbod. Maar wij gingen voor de vegetarische, vegan en bio artikelen. De meeste artikelen zijn daar momenteel niet veel goedkoper, maar je hebt meer keus. Bij de Aldi Süd was alles wel een stuk goedkoper. Heerlijk allerlei nieuwe dingen om uit te proberen meegenomen. En natuurlijk de wodka. Super om daar een tinctuur mee te maken. Zo maakte ik het afgelopen jaar een keer knoflook tinctuur. (Zie hier het recept) Ik gebruik elke ochtend een aantal druppels in een glas water tegen de hoge bloeddruk.

We zijn goed geslaagd in elk geval! De terugweg was ook goed te doen. Geen last van file’s gehad. 

De volgende keer plannen we weer wat anders. Het is leuk om zo in elk geval met regelmaat elkaar te zien ondanks dat we niet vlakbij elkaar wonen. Het zijn voor mij heerlijke momenten met vriendschappen die erg bijzonder zijn en die ik koester!

 

 

 

 

5 thoughts on “Vriendinnendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *