Eten met elkaar

      14 Reacties op Eten met elkaar


Vandaag was het een heerlijke dag. We zijn gaan picknicken met vriendinnen. Iedereen nam iets lekkers mee. Ik maakte een heerlijke hartige taart (100% plantaardig) Superlekker! Er was onder andere  een spaanse tortilla taart, quinoa salade en crackers met lekkere smeersels. Naast het heerlijke eten was het ook nog eens superfijn met elkaar.

We begonnen ons samenzijn met heel eenvoudig het avondmaal te vieren met elkaar. Even een moment van stilte, van verbondenheid, van delen. Gewoon op een doordeweekse dag. Gewoon op een kleedje in het park. Hoe mooi is dat? Het was een geniet moment. Ik had kippenvel overal, voor mij altijd een teken dat het een bijzonder moment is. Ik heb genoten! Ook van de gezelligheid, de enorme lol samen en de liefde voor elkaar. Al deze mensen zitten stuk voor stuk diep in mijn hart.

Het is denk ik ruim 15 jaar geleden dat ik via een MSN groep in contact kwam met deze groep vrienden. In deze groep leerde ik het verschil tussen religie en een levend geloof in de Waarheid. Hoe anders ben ik gaan kijken naar de dingen. Daar kreeg ik antwoorden op vragen waar ik al heel lang mee worstelde. Daar mocht ik mezelf zijn. En het contact wat toen alleen via internet plaatsvond is uitgegroeid tot een bijzondere vriendschap die ik nog elke dag koester.

Ik ga al jaren niet meer naar een kerk, maar mijn geloof heeft zich alleen maar meer verdiept. Ik koester deze momenten in mijn hart. Waar twee of drie in Mijn Naam samen zijn ben Ik in het midden zegt Yeshua in de bijbel. En dan beleef je eigenlijk het kerk zijn op zijn mooist. Zomaar op een doordeweekse dag, op een kleedje in het groene gras. 

14 thoughts on “Eten met elkaar

 1. Yova

  Echt heel leuk met vriendinnen in zo groep. Het was geslaagde dag geweest. Echt leuke filmpje om te zien. Leuke foto’s met meidengroep. Fijne dag.

  Reply
 2. ~ Inge ~

  Bijzonder!! Heb geen vriendinnen waar ik zo close mee bent…ik mist dat weleens. Maar ik ga zelf ook al jaren niet meer naar de kerk, maar ik weet wel dat Jezus nu dichter bij mij is dan ooit….Hij en ik samen gaan sowieso iedere ochtend samen de mijn tuin in en samen genieten we dan van mooie ochtendgloren, en dan voel ik me intens gelukkig!

  Reply
  1. Erika Post author

   Ja het is zeker bijzonder om zo’n vriendschap te hebben. Ik herken jouw gevoel zo, dat je zo de liefde van God kunt voelen in de natuur. En geloven is wat mij betreft zeker niet gebonden aan een kerk. Lekker blijven genieten van die mooie momenten elke dag in je eigen paradijsje!

   Reply
 3. Karel

  ha die Erika
  dat was genieten met al die meiden samen 🙂 en lekker eten en drinken zo in het park
  en inderdaad als de insecten weg zijn en dus ook o.a de bijen , is het ook met ons gedaan 🙁
  ben blij dat je de filmpjes kon genieten

  koers groet

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *