Hier word ik blij van!

      8 Reacties op Hier word ik blij van!

Vanmiddag had ik een workshop essentiële olie bij mij thuis. Een tijdje terug leerde ik het gebruik hiervan kennen en wilde hier natuurlijk meer van weten. Tijdens een eerste informatiemiddag over deze olie bij Jolande Bijl thuis werd ik nog meer enthousiast. Ik gebruikte al etherische olie van de tuinen in mijn eigen crémes en schoonmaakmiddelen. Maar meer dan dat het lekker ruikt kwam ik niet. Wat is er veel te leren en te weten. Het boekje van Jolande Bijl “Geschenken uit de tuin van God” heb ik aangeschaft en een handboek “Modern Essentials” met allerlei informatie over de olie en hoe je het kunt toepassen. Erg leuk! Jolande vertelt ook heel veel over hoe de olie precies werkt en waarom het zo goed werkt. De aromatische toepassing van de olie vindt ik  heel ingrigerend. Je neusorgaan zit dicht bij de hersenen dus een geur kan direct via je limbisch systeem invloed uitoefenen op je emoties, geheugen, leren, motivatie en herinneringen.  Van lavendel wordt je kalm en rustig en van de geur van sinaasappel vrolijk. Het is super interessant om hier meer over te weten.

Gisteren reden we met wat familieleden naar Amsterdam. Mijn nichtje was wagenziek geworden. Ze zag wit. Gelukkig had ik de Wild Orange van DoTerra bij me. Ik deed 1 druppeltje op haar handpalmen en ze heeft dat even diep ingeademd. Al vrij snel voelde ze zich opknappen! Super toch?

Ik ben echt enthousiast over het gebruik van de essentiële olie. Ik ga mijn boeken die ik heb aangeschaft vandaag lekker doorspitten en nieuwe inspiratie opdoen!

8 thoughts on “Hier word ik blij van!

 1. Sjoerd

  Bedankt voor je reactie op mijn site. Mijn mediterraanse tuin is nog lang niet zover. Maar als ik de tuin inloop en de geur van Lavendel overvalt me, dan wordt ik vanzelf weer rustig. er staan een dertigtal lavendelstruiken. Ook de bijen en vlinders vinden dat heel plezierig.

  Reply
 2. ZON-nebloem

  bedankt voor je bezoek op mijn blog:
  essentiele olien, daar zijn ze al heel lang mee bezig, een vriendin van me begon daar 14 jaar geleden al mee
  maar de kennis er van weet ik niet, daar ben jij goed mee bezig,
  Een @->- voor jou

  Reply
 3. gerdaYD

  Goede morgen Erika.
  Ik kan het me indenken dat je hier blij van werd, Je kon meteen de opgedane kennis uitproberen op je nichtje, mét een goed resultaat!

  Reply
 4. Christiene

  Ha Erika,
  Heerlijk de lavendel geur, echt ontspannen,en als plant mooi in de tuin
  vroeger droogde ik de zaadjes en maakten er kussentje van
  voor onder je hoofdkussen en zakjes lavendel voor tussen het linnengoed.

  Erika bedankt voor je bezoekje

  groetjes
  Christiene.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *