Brandnetelzaad

      6 Reacties op Brandnetelzaad

Vroeger vond ik brandnetels maar niks. Je had er alleen maar ongemak van. Maar inmiddels denk ik daar wel anders over. Brandnetels zijn super gezond. Ik pluk regelmatig de toppen om er lekkere soep van te maken. Ook als groente eten kan prima. Dan maak je het klaar zoals je verse spinazie maakt, met bijvoorbeeld een lekker sausje.

Nu is het de tijd dat de zaden van de brandnetels goed rijp zijn. Ik heb de zaden geoogst. Waar je goed op moet letten is dat je de groene zaden neemt, als ze al bruin zijn pluk ze dan niet. Maar de groene zaden zijn heel gezond. In het volgende filmpje zie je hoe je de zaden het beste kan plukken: (kijken tot 04:55)

Ik heb een droogoven wat heel handig is, maar nu met het zonnige weer droog ik het natuurlijk buiten. Als het goed droog is dan doe ik de bladeren en de zaden in twee aparte potten. De bladeren kan ik voor in de thee gebruiken en de brandnetelzaden door soepen en salades, over je broodbeleg of door je omeletje! Supergezond.

Als alles goed droog is kan je de takjes in een zeef doen zodat de zaadjes gescheiden worden van de takjes. Heel simpel! Als je meer wilt weten over de geneeskracht van brandnetel klik je hier!

 

 

6 thoughts on “Brandnetelzaad

 1. Elisabeth

  Hoi Erika
  Leuk dat je op mijn blog kwam kijken en een reactie gaf. I k kom snel eens heel rustig lezen want zo te zien heb je een heel mooi blog .Ik weet even niet hoe ik je kan volgen en mijn favorieten lijst werkt ook niet sinds de nieuwe udate ..Komt goed
  Groetjes Elisabeth

  Reply
  1. Erika Post author

   Dank je wel! Ik moet ook nog even uitzoeken hoe of ik een volg lijst of favorieten lijst maak. Komt idd zeker goed.

   Reply
 2. Yova

  Brandnetel is zeker gezond. Nooit geweten. Plukken doet zeker zeer om te doen. Weer wat geleerd hoe jullie maken. Filmpje is echt schitterend om te zien hoe natuur daar is. Echt genieten. Het is zonnig weer. Och jullie gebruiken zaden ervoor. Nooit geweten. Fijne avond. Groetjes,

  Reply
 3. Anne Stekhoven

  Wat een mooie site. Hier kom ik vaker kijken want ik ben dol op de natuur. Ik kom uit een geslacht van tuinders en biologen. Mijn net overleden vader was biochemicus. Bedankt voor je hartelijke reactie onder mijn begrafenisrede.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *