Wildplukken

      9 Reacties op Wildplukken

Vrijdag kwamen twee vriendinnen gezellig langs. We zijn gaan wildplukken. Het is zo leuk om deze passie samen te kunnen delen. Het wildplukken kwam op mijn pad jaren geleden omdat ik op internet aan het zoeken was naar wat je allemaal met brandnetels kon doen omdat die veelvuldig aan de slootkant in mijn tuin staan. Een nieuwe wonderlijke wereld ging voor mij open. Wat een geneeskracht en power zit er in deze plant wat als vervelend onkruid wordt gezien. Net als het zevenblad, voor de meeste mensen een bron van ergernis, voor mij inmiddels een heerlijk plantje om te verwerken in een pesto, of te gebruiken in een salade of soep.

Om goede en gedegen informatie in huis te hebben heb ik het boek “Groot handboek geneeskrachtige planten” van Geert Verhelst aangeschaft. Een rijke bron van kennis!

We hebben zevenblad,  weegbree,  brandnetel,  braamblad, madeliefjes en paardebloemblad geoogst. Een verse thee van de oogst was heerlijk om te drinken na de warme wandeling.

Ook maakten we een salade. Door het paardebloemblad smaakte het bitter. Dat moeten we de volgende keer niet doen. Paardebloemblaadjes zijn alleen lekker als ze jong zijn, met name in het voorjaar.  Van de rest van de oogst maakte ik een pesto. (zie hier het recept)

Het was weer een super heerlijke dag en ik ben zo blij en dankbaar dat we de schoonheid van de natuur in al zijn grootsheid samen hebben kunnen beleven weer. We weten inmiddels al best een hoop denken wij maar tijdens de wandeling kwamen we tot de conclusie dat onze kennis echt nog beperkt is. Zoveel moois waarvan we niet wisten wat het was en hoe je het kunt gebruiken. Binnenkort maar eens op zoek naar een wildplukworkshop in de betuwe. Tips zijn welkom!

Hieronder de vlog van Ellen over onze wilde wandeling:)

 

9 thoughts on “Wildplukken

 1. Yova

  Wild plukken is juist leuk om te doen. Och er zitten geneeskracht erin. Jullie maken dit. Heel goed. Het was geslaagde dag geweest. Mooie filmpje om te zien. Munt blaadjes is lekker.Daar kun je thee in doen. Leuk idee.Succes met maken. Jullie maken ook soort salade van. Lekker gezond. 🌿 🌞

  Reply
 2. Karel

  ha die Erika
  dank je voor je reactie op mijn blog , als je op die vogel klikt opent er een pps over deze vogel 🙂
  ik wandel veel en zie ook veel langs wegen en paden , maar laat alles staan 🙂
  geniet de dag

  Reply
 3. Merel

  Wildplukkrn zo samen met je vriendinnen lijkt me leuk .. je moet natuurlijk wel weten wat je plukt

  Oh ja loslaten is inderdaad moeilijk voor iedere moeder … vader maar bij ons is het extra moeilijk om onze ‘bijzondere’ zoon los te laten
  Maar mits de nodige hulp vzn ons en anderen zal het wel lukken . Mazar het blijft moeilijk Erika

  Reply
 4. gerdaYD

  Goede morgen Erika.
  Hé, leuk dat je me een bezoekje bracht, zo kon ik ook jouw mooi log leren kennen en daar ben ik blij voor want ik heb het met stijgend plezier bekeken en gelezen!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *