Op deze pagina zet ik leuke en gezonde recepten neer, maar vanaf vandaag kun je hier ook mijn 30 dagen challenge vinden. Vanaf vandaag wil ik proberen 30 dagen lang compleet plantaardig te eten, dus geen vlees, maar dat eet ik al een paar jaar niet meer, maar ook geen zuivelproducten, geen ei of honing. Dit wil ik strikt proberen vol te houden puur om te kijken wat dit doet met mijn bloeddruk.

Onlangs ben ik gediagnosticeerd met essentiële hypertensie. Dit betekend dat mijn hoge bloeddruk niet voortkomt uit een ongezonde levensstijl maar dat het in mijn genen zit. Mijn cholesterol, mijn suiker, alle andere bloedwaardes zijn goed, alleen heb ik dus standaard een te hoge bloeddruk. Dit komt vaker voor in mijn familie.  Nu heeft de internist mij pillen voorgeschreven die ik mijn hele leven zou moeten slikken, echter wil ik eerst eens gaan kijken wat ik hier zelf nog aan kan doen. De internist vind dit overigens een goed idee!

Ik loop al langer met het idee om eens te kijken wat een 100% plantaardig dieet doet met mij persoonlijk dus leek het mij een prima plan om dit nu te doen. Ik ben zeer benieuwd wat dit doet met mijn bloeddruk. Mijn bloeddruk is nu gemiddeld 150-160 over 100. Over een maand ga ik dus weer opnieuw bekijken met de arts wat dit met mijn bloeddruk heeft gedaan.

Als je klikt op de categorie “30 dagen challenge” krijg je alle berichten te zien die over mijn avontuur gaan.